20 De Alimente cu Cele Mai Bune Rezultate in Pierderea Greutatii!

20 alimente pentru slabit

Asa cum nu exista 2 persoane perfect identice tot asa nu exista 2 procese metabolice care sa se manifeste la fel.

Diversele alimente trec prin cai metabolice diferite în corpul fiecaruia dintre noi.

Prin urmare, acestea pot avea efecte foarte diferite asupra senzatiei de foame sau satietate, a hormonilor si a numarului de calorii pe care le ardeti.

Sunt foarte multe alimente sanatoase la indemana noastra; unele dintre ele le veti regasi aici, altele vor fi explicate in articole viitoare pe aceasta tema.

In acelasi timp retineti faptul ca in orice dieta, asocierea alimentelor, gramajul fiecaruia pentru fiecare masa si modul de preparare sunt esentiale.

Am vrea sa mentionam de la bun inceput ca acest articol se doreste a fi doar un ghid informativ care nu reprezinta si nu suplineste o dieta de slabire.
Lasam acest din urma aspect pe seama medicului sau nutritionistului Dvs.

Prin urmare:

Iata primele 20 de alimente cu cele mai bune rezultate in pierderea greutatii, sustinute de studii stiintifice:

1. Ouă întregi (fierte)

Dupa ce foarte mult timp toata lumea s-a temut ca sunt bogate în colesterol, perceptia asupra acestora beneficiaza de o revenire spectaculoasa.

Noi studii arata că ele nu afecteaza în mod negativ colesterolul din sange si nici nu provoaca atacuri de inimă.

Mai mult, reprezinta unul dintre cele mai bune alimente care poate fi consumat daca trebuie să pierdeti in greutate, deoarece sunt bogate în proteine, grasimi sanatoase si va pot face să va simtiti „plini” cu o cantitate foarte mica de calorii.

Un studiu efectuat pe 30 de femei supraponderale a aratat ca consumul de ouă la micul dejun a dus la cresterea sentimentului de plenitudine (satietate) si a făcut ca participantele să manance mai putin in urmatoarele 36 de ore.

Un alt studiu efectuat pe o perioada de opt săptămâni a constatat că ouăle fierte consumate la micul dejun au dus la pierderea în greutate pe o dietă cu un conținut redus de calorii, comparativ cu cea a altor alimente consumate in mod traditional la aceasta masa (croissante, sunca, baghete, gemuri, covrigi, etc.)

Ouale sunt, de asemenea, incredibil de hranitoare si va pot ajuta sa obtineti toate substantele nutritive de care aveti nevoie intr-o dieta cu un continut redus de calorii.
Notabil este si faptul ca aproape toate substantele nutritive se gasesc în galbenusuri.

Concluzie:

Ouăle sunt foarte bogarte in nutrienti.

În comparatie cu carbohidratii rafinati, cum ar fi covrigii, ouăle pot suprima apetitul pentru mai mult timp in cursul zilei si pot chiar sa promoveze scaderea în greutate.

2. Verdeturile (frunze)

Acestea au cateva proprietati care le fac perfecte pentru o dieta de pierdere în greutate, cum ar fi scaderea aportului de calorii si carbohidrati si cresterea aportului de fibre.

Consumul de verdeata este o modalitate excelentă de a mări volumul meselor, fără a crește numarul caloriilor. Numeroase studii arată că mesele și dietele cu un nives scazut energetic fac ca oamenii să manance mai puțin calorii în general.

Verdeturile sunt, de asemenea incredibil de hrănitoare și foarte bogate în multi-vitamine, antioxidanți și minerale, inclusiv calciu, care sa dovedit ca ajuta la arderea grăsimilor în unele studii.

Concluzie:

Verdeturile sunt un plus excelent în dieta ta de scadere în greutate.
Nu numai că au un continut caloric scazut dar sunt si deosebit de bogate in fibre, ceea ce va confera un sentiment de satietate.

3. Somonul

Peștii asa zisi „grasi” precum somonul sunt incredibil de sanatosi mentinandu-va satui ore indelungate cu relativ putine calorii.

Somonul este efectiv „incarcat” cu proteine de inalta calitate, grasimi sanatoase si alti nutrienti importanti.

Peștele și fructele de mare, în general, pot furniza, de asemenea, o cantitate semnificativă de iod.

Acest nutrient este necesar pentru funcționarea adecvată a tiroidei, foarte importantă pentru mentinerea unui metabolism optim.

Studiile arată că un număr semnificativ de persoane nu își satisfac nevoile de iod doar din alimentatie.

Macroul, pastravul, sardinele, heringul și alte tipuri de pești „grași” sunt, de asemenea, o alegere excelenta.

Concluzie:
Somonul este bogat atat in proteine, cat si in acizii grasi omega-3, facandu-l o alegere buna pentru o dieta sanatoasa.

4. Legumele crucifere

Legumele crucifere includ broccoli, conopida, varza si varza de Bruxelles.

Ca și alte legume, sunt foarte bogate în fibre si tind sa fie extrem de satioase.

În plus, aceste tipuri de legume conțin în general cantități decente de proteine.
Desi nu sunt la fel de bogate proteic ca alimentele de origine animală sau leguminoase, au totusi valori ridicate în comparație cu majoritatea legumelor.

O combinație de proteine, fibre și concentratia redusă de calorii face ca legumele crucifere să fie alimentele perfecte pentru a le include în mese dacă trebuie să pierdeți în greutate.

Sunt, de asemenea, extrem de hrănitoare și conțin substanțe benefice in combaterea cancerului.

Concluzie:
Legumele crucifere au un conținut redus de calorii, dar sunt bogate în fibre și substanțe nutritive.
Adăugarea lor în dieta nu este doar o strategie excelentă de pierdere în greutate, dar va poate îmbunătăți si starea de sanatatea generală.

5. Carnea slaba

Pentru foarte mult timp carnea a fost „demonizata” pe nedrept in aproape toate dietele.

A fost acuzata ca fiind sursa a diferite probleme de sanatate, în ciuda lipsei unor dovezi concrete care sa sustina aceste afirmatii negative.

Conform ultimilor studii, carnea roșie are o corelație foarte slabă cu aparitia cancerului la bărbati si nici o corelatie, sau aproape deloc cu aparitia acestei boli la femei.

Adevărul: carnea slaba este un aliment favorabil pierderii în greutate deoarece este bogata în proteine.

Proteina este de departe cea mai completa substanță nutritivă de umplere iar o dietă bogata în proteine vă poate face sa ardeti in mod natural până la 80-100 de calorii pe zi.

Studiile au aratat ca o crestere a aportului de proteine cu 25% peste valorile zilnice obisnuite poate conduce la reducea apetitului cu 60%, reducerea dorintei de a „lua o gustare” la mijlocul noptii si conduce la pierderea in greutate cu aproape o jumatate de kilogram pe saptamana.

Concluzie:
Consumul de carne slabă în stare proaspătă este o modalitate excelentă de creștere a consumului de proteine.
Înlocuirea unor carbohidrați sau grăsimi din dieta cu proteine ar putea face mai facila pentru dvs. pierderea excesului de grasimi.

6. Cartofi fierti

In ultimul timp banalii cartofi par sa fi cazut din favoare in diverse diete din anumite motive.

Cu toate acestea, au cateva proprietati care ii fac o hrană perfecta – atat pentru pierderea în greutate cat si pentru o sanatatea optima.

Acestia contin o gama incredibil de variata de nutrienti – cate un pic din aproape tot ceea ce aveti nevoie.

Sunt deosebit de bogati în potasiu, un nutrient pe care majoritatea oamenilor nu il obtin din alimentatie si care joaca un rol important în controlul tensiunii arteriale.

Pe o scara numita „Indicele de Satietate”, care masoara gradul de plenitudine al diferitelor alimente, cartofii sunt evidentiati cu cel mai mare numar de puncte.
Asta inseamna că prin consumul de cartofi, in mod natural va veti simti mai satui si veti manca mai putin din alte alimente.

Dacă permiteți cartofilor să se răcească pentru o perioadă de timp după fierbere, acestia vor forma cantități mari de amidon rezistent, o substanță asemănătoare fibrelor, care s-a dovedit a avea diferite beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate.

Cartofii dulci, napi si alte legume radacinoase sunt de asemenea excelente.

Concluzie:
Cartofii fierti sunt printre cele mai satioase alimente. Sunt deosebit de buni în reducerea poftei de mancare, putand suprima senzatia de foame si implicit aportul de alimente pentru mai tarziu în cursul zilei.

7. Tonul

Tonul este un alt produs alimentar cu un conținut scăzut de calorii dar foarte bogat în proteine.

E un peste salbatic, prin urmare are un continut scazut de grasime.

Este deosebit de popular in dietele culturistilor si a practicantilor de fitness deoarece este o modalitate foarte buna de a creste aportul de proteine din alimentatie, mentinand in acelasi timp un nivel scazut al caloriilor si grasimilor.

Daca incercati sa suplimentati aportul de proteine din dieta, asigurati-va ca alegeti ton proaspat (daca e posibil) sau conservat în apa, nu in ulei.

Concluzie:
Tonul este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate.
Inlocuirea altor macronutrienti, cum ar fi carbohidratii sau grasimile cu proteine reprezinta o strategie eficientă de scadere în greutate in cadrul unei diete cu un continut redus de calorii.

8. Fasole (dar si legumele in general)

Fasolele si in general multe legume pot fi benefice pentru scaderea în greutate.

Am vrea sa punem accent in mod special acum pe linte, fasole neagra si fasole rosie.

Aceste alimente au tendința de a fi bogate în proteine și fibre, doi nutrienți care s-au dovedit a conduce la satietate.

De asemenea, ele tind să conțină amidon rezistent.

Principala problemă este că o mulțime de oameni intampina dificultati în tolerarea legumelor. Din acest motiv este foarte important să le pregatim în mod corespunzator.

Concluzie:
Fasolele (si legumele in general) sunt un plus pentru dieta ta de pierderea în greutate.
Sunt bogate în proteine și fibre, contribuind la sentimentul de plenitudine si la un consum redus de calorii.

9. Supele

După cum s-a menționat mai sus, mesele și dietele cu o densitate scăzută a energiei au tendința de a-i face pe oameni să mănânce mai puține calorii.

Cele mai multe alimente cu o densitate energetica scazuta sunt cele care contin multa apa, cum ar fi legumele și fructele.

Dar, din fericire, puteti adauga si apa in prepararea alimentelor, facand o supa.

Mai multe studii au aratat ca un consum al exact al aceleiasi cantitati de alimente transformat într-o supa, mai degraba decât ca alimente solide, ii face pe oamenii să se simtă mai mult satui ai sa manance în mod semnificativ mai puține calorii.

Doar asigurați-vă că nu adăugați prea multă grăsime la supa, cum ar fi lapte de cocos sau smântână, deoarece acest lucru poate crește semnificativ continutul sau caloric.

Concluzie:
Supele pot fi o parte eficientă a unei diete de scădere în greutate.
Conținutul ridicat de apă induce foarte usor starea de satietate.
Totuși, încercați să evitați supele cremoase sau uleioase.

10. Brânza de vaci

Produsele lactate tind să fie bogate în proteine.

Unul dintre cele mai bune este brânza de vaci, care este în mare parte proteină cu foarte puțini carbohidrați și puțină grăsime.

Consumul de brânză de vaci este o modalitate foarte bună de a crește aportul de proteine. Este, de asemenea, foarte satioasă, făcându-va sa va simtiti satui cu un aport caloric scazut.

In acelasi timp este bogata în calciu care poate ajuta la arderea grăsimilor.

Concluzie:
Consumul de branza de vaci este una dintre cele mai bune metode de obținere a mai multor proteine fără a crește semnificativ aportul de calorii.

11. Avocado

Pe scurt, avocado este un fruct unic.

În timp ce majoritatea fructelor sunt bogate în carbohidrați, avocado este încărcat cu grăsimi sănătoase.

Fructete de avocado sunt deosebit de bogate în acid oleic mononesaturat, același tip de grăsime ca in uleiul de masline.

În ciuda faptului că sunt în cea mai mare parte grăsimi, avocado conțin, de asemenea, o cantitate mare de apă și fibre, făcându-le mai puțin dense energetic decat credeti.

Mai mult, ele sunt o completare perfectă a salatelor de legume deoarece studiile arată că conținutul lor de grăsimi poate crește absorbția carotenoidului antioxidant din legume de la 2,6 la 15 ori.

Contin, de asemenea, multe substanțe nutritive importante, inclusiv fibre și potasiu.

Concluzie:
Avocado este o excelenta sursa de grasime sanatoasa pe care o puteți include în dieta dvs. în timp ce încercați să pierdeți în greutate.
Asigurati-va doar ca mentineti un consum moderat.

12. Oțetul de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere este incredibil de popular în comunitatea celor pasionati de o sanatate naturala.

Este adesea folosit în condimente, in bucatarie, iar unii oameni chiar îi diluează în apa si il beau ca atare.

Foarte multe studii efectuate pana acum sugerează că otetul de cidru de mere poate fi util pentru pierderea în greutate.

Utilizarea oțetului în același timp cu o masă bogată în carbohidrați poate creste senzația de plenitudine si va poate determina să mancati cu 200-275 de calorii mai puțin pentru restul zilei.

Un studiu efectuat pe o perioada de 12 săptămâni asupra persoanelor obeze a aratat ca un consum de 15 – 30 ml de oțet zilnic a cauzat scăderi în greutate de 1,2 – 1,7 kilograme in perioada de referinta.

Concluzie:
Adăugarea oțetului de cidru de mere în salata de legume vă poate ajuta la reducerea poftei de mâncare, ceea ce poate conduce la o pierdere în greutate mai accentuata.

13. Nucile

In ciuda faptului că sunt bogate în grasimi, nucile nu sunt la fel de „ingrasabile” cum v-ati astepta.

Reprezinta o gustare excelentă, conținând cantități echilibrate de proteine, fibre și grăsimi sănătoase.

Studiile au arătat ca, consumul moderat de nuci poate îmbunătăți sănătatea metabolică și poate chiar să promoveze scăderea în greutate.

Mai mult, cercetarile arata ca persoanele care mănâncă nuci tind să fie mai sănătoase și mai slabe decât cele care nu o fac.

Asigurați-va insa ca nu faceti abuz deoarece sunt destul de bogate in calorii.
Dacă aveți tendința de a deveni excesiv si a manca cantitati masive de nuci, ar fi mai bine să le evitati.

Concluzie:
Nucile pot fi un beneficiu la o dieta eficienta de scadere în greutate atunci cand sunt consumate cu moderatie.

14. Cereale integrale

Deși boabele de cereale au o reputație proastă în ultimii ani in diverse diete, unele tipuri sunt cu siguranță sănătoase.

Acestea includ unele cereale integrale care sunt încărcate cu fibre și conțin o cantitate decentă de proteine.

Exemple notabile ar fi ovăzul, orezul brun și quinoa.

Ovăzurile sunt încărcate cu beta-glucani, fibre solubile care s-au dovedit a avea efecte in cresterea saturatiei și îmbunătățirea sănătății metabolice.

Orezul brun poate conține cantități semnificative de amidon rezistent, în special dacă este fiert și apoi lăsat să se răceasca.

Rețineți că cerealele rafinate nu sunt o alegere sănătoasă și, uneori, alimentele care conțin „rafinat” pe etichetă sunt alimente prost prelucrate, care sunt atât dăunătoare cât și responsabile de o eventuala îngrășare.

Totusi, dacă aveți o dietă bazata pe un conținut scăzut de carbohidrați veți dori să evitați cerealele intergrale, deoarece sunt bogate în astfel de nutrienti.

Concluzie:
Ar trebui să evitați cerealele rafinate dacă încercați să slăbiți.
Alegeți în schimb boabe întregi – sunt mult mai bogate în fibre și în alți nutrienți.

15. Ardei iute

Consumarea de ardei iute poate fi utilă pentru o dieta de pierdere a greutatii.

Acesta contine capsaicină, o substanță care sa dovedit ca are efect in reducerea apetitului și de a crește arderea grăsimilor.

Această substanță este chiar vândută sub formă de supliment individual și reprezinta un ingredient comun în multe suplimente de pierdere în greutate.

Un studiu a arătat ca un consum de 1 g de ardei iute a redus pofta de mâncare și a crescut arderea grăsimilor la persoanele care nu consumau în mod regulat acest aliment.

Cu toate acestea, nu a existat niciun efect asupra persoanelor care erau obișnuiți să mănânce alimente picante, indicând faptul că se poate acumula un anumit nivel de toleranță.

Concluzie:
Consumul de alimente condimentate care conțin ardei iute va poate reduce temporar apetitul și chiar poate crește arderea grăsimilor.
Cu toate acestea, toleranța pare să crească la cei care ii consuma în mod regulat.

16. Fructe

Majoritatea experților în sanatate sunt de acord că fructele sunt sanatoase.

Numeroase studii au arătat că persoanele care mănâncă mai multe fructe (și legume) tind să fie mai sanatoase decât persoanele care nu le consuma in mod regulat.

Desigur, corelația nu este egală cu cauzalitatea, astfel încât aceste studii nu dovedesc nimic. Cu toate acestea, fructele au proprietăți care le fac foarte „prietenoase” cu pierderea in greutate.

Chiar dacă conțin zahăr natural au un nivel energetic scazut si sunt usor digerabile. În plus, conținutul lor de fibre ajută la prevenirea debitului prea rapid al zaharului în sange.

Singurele persoane care ar dori să evite sau să reducă la minim consumul de fructe sunt cei care au o dietă cu un nivel foarte scazud de carbohidrati sau manifesta o intoleranță.

Pentru cei mai multi insa, fructele pot fi un supliment eficient și delicios.

Concluzie:
Deși fructele conțin zahăr, le puteți include cu ușurință in aproape orice dietă de pierdere în greutate.
Sunt bogate în fibre, antioxidanți și alți nutrienți care încetinesc creșterea nivelului zahărului din sânge după mese.

17. Grapefruit

Un fruct care merită să fie evidențiat separat este grapefruit-ul. Efectele sale asupra controlului greutății au fost studiate direct.

Într-un studiu cu durata de 12 săptămâni efectuat pe 91 de persoane obeze a demonstrat ca, consumul a jumătate de grapefruit proaspăt înainte de mese a dus la scăderea în greutate intre 1,6 si 3,5 kg pentru fiecare persoana in parte.

De aceea consumul a jumatate de grapefruit cu aproximativ o jumatate de oră înainte de mesele principale va poate ajuta sa va simtiti mai satui si, implicit sa consumati mai putine calorii globale.

Concluzie:
Studiile arata ca grapefruit-ul poate suprima apetitul și reduce aportul de calorii atunci când este consumat înainte de mese.
Merita sa incercati daca doriti sa pierdeti in greutate.

18. Semintele de chia

Semintele de chia se numara printre cele mai nutritive alimente de pe planeta.

Acestea conțin 12 grame de carbohidrați per uncie (28 grame), o concentratie destul de mare dar 11 din aceste 12 grame sunt fibre.

Acest lucru face ca semințele de chia să aibă un conținut scăzut de carbohidrați și sa fie una dintre cele mai bune surse de fibre din lume.

Datorită conținutului ridicat de fibre, semințele de chia pot absorbi până la 11-12 ori greutatea lor în apa, transformându-se în gel, expandandu-va în stomac.

Deși unele studii au arătat că semințele de chia pot ajuta la reducerea poftei de mâncare, nu au găsit un efect statistic semnificativ asupra pierderii în greutate.

Cu toate acestea, avand in vedere compozitia lor nutritiva, este logic ca semintele de chia să fie o parte utilă a dietei dvs. de scadere în greutate.

Concluzie:
Semințele de chia sunt foarte bogate în fibre, care induc senzatia de satietate si reduc pofta de mancare.
Din acest motiv ele pot fi utile in orice dieta.

19. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași de lungime medie, numiți trigliceride cu catenă medie (MCT).

Acesti acizi grasi s-au dovedit a creste satietatea mai bine decat alte grasimi, dar si cresterea numarului de calorii arse.

Mai mult, două studii efectuate – unul pe femei si cealalt pe barbati – au aratat ca, consumul de ulei de nuca de cocos a avut ca efect si reducerea cantitatii de grasime de pe burta (interesant, nu?).

Desigur, uleiul de cocos contine destule calorii, asa ca adaugarea lui ca supliment a ceea ce deja mancati este o idee proasta.

Nu este vorba de adaugarea de ulei de nucă de cocos la dieta ta, ci despre înlocuirea unora dintre celelalte grasimi folosite la gatit cu ulei de nuca de cocos.

Si uleiul de masline extra virgin merita mentionat aici deoarece este, probabil, una dintre cele mai sanatoase grasimi de pe planeta.

Concluzie:
Uleiul de nucă de cocos conține trigliceride cu lanț mediu (MCT) care pot crește saturația după mese.

20. Iaurtul

Anumite tipuri de iaurt contin bacterii probiotice care pot imbunatati functia intestinală.

Un intestin sănătos poate ajuta la protejarea împotriva inflamației și rezistenței la leptină, care este unul dintre principalii factori hormonali ai obezității.

Asigurați-vă că alegeți iaurturi obtiute din culturi vii, active, deoarece alte tipuri de iaurt nu conțin practic probiotice.

Contrar multor pareri, luați în considerare alegerea iaurtului cu conținut ridicat de grăsime. Studiile arată ca iaurturile cu continut scazut de grăsimi este asociat cu un risc crescut de obezitate și diabet de tip 2.

De ce?
Iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi este de obicei încărcat cu zahăr, deci este mai bine să evitați acest lucru.

Concluzie:
Iaurtul probiotic vă poate mentine sanatatea digestivă.
Luati in considerare adăugarea acestora la dieta dvs. dar asigurati-va ca evitati produsele care contin zahar adaugat.

Pentru final:

Este usor sa gasiti alimente sanatoase pentru a le include intr-o dieta de pierdere în greutate.

Acestea sunt în principal alimente de baza cum ar fi peste, carne slaba, legume, fructe, nuci, seminte si legume.

Mai multe alimente prelucrate, cum ar fi iaurtul probiotic, uleiul de masline extra virgin, uleiul de cocos si fulgii de ovaz sunt, de asemenea, alegeri excelente.

Impreună cu moderatia și exercitiile fizice regulate, consumul acestor alimente nutritive ar trebui sa va deschida calea spre succes in controlul greutatii si o viata mai sanatoasa.

Peste 2000 produse

La noi vei gasi peste 2000 de produse cu livrare rapida

Plata la primirea coletului

Platesti cand primesti coletul, cash sau card

Livrare Rapida

Dorim sa livram produsele in 24 - 48 ore