7 Plante Care Iti Purifica Aerul din Locuinta

Plantele care purifica aerul

NASA, pe langa obisnuitele ei preocupari de cercetare a spatiului cosmic, a altor planete si a universului in general, mai are si alte indeletniciri, mai casnice si mai pamantene, daca le pot spune asa.

Astfel, de curand a aparut un studiu conform caruia specialistii de la Agentia Spatiala Americana au stabilit un top al celor mai bune plante care au menirea de a purifica aerul dintr-o incapere.

Scopul aerisirii unei camere este de a improspata aerul din incaperea respectiva, doar ca in felul acesta praful, mucegaiul, polenul, bacteriile si multe substante toxice isi fac cu usurinta drum in locuintele noastre; prin urmare nu trebuie sa ne mai miram ca de multe ori aerul pe care il respiram in intimitatea caminelor este la fel de toxic si nociv ca cel de afara.

Pentru a rezolva aceasta problema, cercetatorii NASA au stabilit care sunt plantele cele mai indicate pentru purificarea naturala a aerului:

Crizantema

Binecunoscuta si banala crizantema ocupa primul loc in acest top avand cel mai mare coeficient de purificare. Ieftine si deloc pretentioase, pot fi plantate in ghivece pentru a putea fi tinute in interior.

Crinul

Cu flori deosebite si un miros inconfundabil crinul are excelente abilitati de purificare a aerului asigurand o protectie deosebita chiar si impotriva fumului de tigara. Infloreste vara la temperaturi nu foarte ridicate, se simte bine in sol umed si nu este mare amator de lumina.

Ficusul

Ajungand si pana la 3 m inaltime, mare amator de apa si lumina, ficusul e una din cele mai intalnite plante ornamentale. Elimina o cantitate insemnata de oxigen fiind indicat pentru incaperile mari, spatioase.

Feriga de Boston

Iubitoare de intuneric, racoare si umiditate ridicata, cea mai potrivita incapere pentru aceasta planta este baia.

Dracaena

Avand aspect de palmier exista zeci de soiuri de dracaena, asa ca nu ar trebui sa fie foarte greu sa alegeti una care sa va placa. Este totusi toxica pentru animalele de casa.

Aloe Vera

Arhicunoscuta pentru proprietatile ei deosebite in industria cosmetica, aloe vera este si un excelent filtru de aer natural. Nu e o planta pretentioasa si nu necesita ingrijiri deosebite; fiind mare iubitoare de lumina, singurul lucru mai deosebit pe care-l cere este sa fie asezata in bataia directa a soarelui.

Planta sarpe

Mai pe inteles “Limba soacrei”. Si ea, des intalnita ca planta ornamentala, nu are mari pretentii de ingrijire: se uda rar, ii priesc mediile uscate si nu trebuie lasata in lumina soarelui. Este o excelenta planta de dormitor, principala ei caracteristica fiind aceea ca degaja oxigen in timpul noptii (in comparatie cu restul plantelor care degaja oxigen ziua), asigurandu-va astfel un somn mai linistit si mai odihnitor.

Peste 2000 produse

La noi vei gasi peste 2000 de produse cu livrare rapida

Plata la primirea coletului

Platesti cand primesti coletul, cash sau card

Livrare Rapida

Dorim sa livram produsele in 24 - 48 ore