Ajutor Vreau sa Slabesc Retete Sanatoase – Cornelia Marin – Prima TV

TU, cititorule, te-ai gândit vreodată  cum poate fi schimbată viața ta în doar câteva săptămâni?

Protagoniștii emisiunii ’’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’ au demonstrat de numeroase ori cum imposibilul poate deveni posibil.

Reality-show marca Prima TV ’’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’, difuzat Joi seară de la ora 20 30, este o emisiune cu topic healthy lifestyle, ce a ajuns la al treilea sezon, bucurându-se de un număr record de difuzări. Emisiunea aduce în atenție oameni simpli, obișnuiți, împovărați de greutatea kilogramelor în plus, care sub îndrumarea celor 2 specialiști, Cornelia și Stelian, vor învinge lupta cu obezitatea și își vor recăpăta încrederea în sine.

Pentru realizarea emisiunii, postul TV a colaborat cu Zucchero Media, companie producătoare și a emisiunilor ’’Vrei să fii milionar?’’ (Prima TV), ’’Visuri la cheie’’ (PRO TV) și ’’Roata norocului’’ (Kanal D).

Cum se desfășoară concursul?

Procesul este unul destul de complex. Producătorii organizează un casting. Apoi, candidații selectați vor susține un interviu cu nutriționista emisiunii, Cornelia Marin. Vor fi selectați candidații care dau dovadă de seriozitate și hotărâre, dornici de ajutor și de schimbare.

Pentru a evita posibilitatea ca noul regim alimentar sau efortul fizic să deterioreze starea curentă a subiecților, aceștia vor fi supuși unor analize de sânge și metabolice foarte amănunțite. Odată trecuți testarea medicală și declarați ’’apți pentru schimbare’’, Cornelia va crea împreună cu fiecare subiect în parte un regim alimentar personalizat. De asemenea, Stelian va începe un program de exerciții fizice cu ei.  După 2 săptămâni, urmează proba cântarului. Candidații vor fi evaluați fizic și corectați în cazul în care nu au respectat dieta. Programul va dura 2 luni, participanții fiind cântăriți la 2 săptămâni, apoi la 6 săptămâni și în emisiunea finală.

Cine sunt Cornelia și Stelian?

Cornelia Marin, zâna bună a dietelor, este nutriționista emisiunii ’’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’. Economistă la bază, pasiunea Corneliei pentru nutriție și dietetică se trage încă de pe băncile școlii. După ce s-a lăsat de handbal a început să ia în greutate, fapt ce a împins-o să se documenteze încontinuu despre nutriție.

Nutriționista nu este adepta dietelor generalizate, ci a celor personalizate, adaptate organismului și stilului de viață a fiecărui om în parte. Într-un interviu acordat okmagazine.ro, Cornelia declară:

’’Cred în chimia ingredientelor. Cum între noi, oamenii, există sau nu chimie, așa se întâmplă și cu alimentele. Așa că trebuie să faci în așa fel încât să găsești chimia care se potrivește fiecărui om, să-i gândești o dietă personalizată.’’

În cadrul acestei emisiuni, rolul Corneliei nu este de a impune diete, ci de a-i învăța pe participanți ce înseamnă un stil de viață sănătos: începând de la alimentele sănătoase/ nesănătoase/ asociații între alimente și până la gătit și vase pentru  gătit.

Stelian Tufaru, multiplu campion balcanic și medaliat la Cupa Europei, este antrenorul de fitness care îndrumă concurenții spre victorie în lupta cu kilogramele în plus. Stelian este omul pentru care nu există cuvântul ’’imposibil’’, fiind un model pentru participanți. Este omul mereu gata de acțiune, cu un plan bine pus la punct, care insuflă și celor din jur ambiția, motivația și determinarea sa în a duce lucrurile la bun sfârșit.

Într-un interviu acordat pentru govegan.ro, Stelian declară:

’’Slăbitul nu înseamnă o simplă pierdere de kilograme, ci este un proces mult mai complex, care de cele mai multe ori te scoate din zona ta de confort. Este o schimbare importantă care merită să o faci în viața ta. Iar dacă înțelegi acest lucru, ai făcut deja primul pas spre succes.’’

De admirat este faptul că munca lui Stelian nu se oprește la finalul emisiunii. Din 2012, Stelian participă la diverse concursuri și alergări montane alături de elevii săi, motivându-i astfel să continue antrenamentul fizic și după ce au pierdut în greutate.

 

’’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’ este mai mult decât o emisiune despre diete și slăbit. Este un reality-show plin de emoție, provocări, suspans și motivație, care ține telespectatorul cu sufletul la gură și lacrimi în ochi. Este altceva față de ce oferă posturile TV din România.

Prin intermediul acestui show, Prima TV a adus în atenție o problemă destul de ignorată de mass media din România: obezitatea! Nu puține sunt femeile cărora obezitatea le-a răpit dreptul la o familie. Nu puține sunt adolescentele cărora junk-food-ul și lipsa educației nutriționale le-a răpit șansa unei adolescențe normale, izolându-le de prieteni și societate.

Într-o țară în care obezitatea (și mai ales cea infantilă) este în continuă creștere, emisiunile de acest gen sunt mai mult decât bine venite. ’’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’ este o emisiune educativă, care îndeamnă societatea românească în direcția slăbirii și conștientizării pericolului kilogramelor în plus. În rândurile care urmează, vă invit să descoperiți și să vă lăsați inspirați de cazurile următoarelor familii.

 

Prima poveste de succes- Iuliana Tănase

Prima ediție a emisiunii o aduce în prim plan pe Iuliana Tănase, o tânără de 21 ani din București. Studenția și pasiunea pentru dulciuri au adus în viața Iulianei un plus de 35 kg, în mai puțin de 3 ani. Conștientă de situația în care se află, Iuliana a avut curajul de a striga prima: ’’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’.

 

Pe parcursul celor 10 săptămâni, sub consilierea Corneliei și a lui Stelian, Iuliana a reușit să slăbească numărul impresionant de 20 kg, pornind de la 100 kg și ajungând la aproximativ 80 kg.

În rândurile ce urmează, vă punem la dispoziție rețetele create de Cornelia pentru Iuliana, precum și câteva tipsuri pentru un stil de viață sănătos.

Meniu pentru masa de prânz: (min 36:18 in emisiune)

Pentru masa de prânz, Cornelia ne propune o supă de dovlecel. Pentru a nu fi prea dulce, se recomandă asocierea cu alte legume. Ca felul doi, se poate servi quinoa, asociată cu nelipsita salată.

Supă de dovlecel și legume

Supa dovlecel si legume

Ingrediente: – ceapă

– dovleac cubulețe 120 gr.

– ciuperci 30 gr.

– dovlecel 30 gr.

– ardei gras verde 20 gr.

– lapte de cocos 1 lingură

– ulei de măsline sau palmier

– câteva semințe de dovleac

 

Mod de preparare:

  • Se călește ceapa; se adaugă puțină apă pentru a nu se prăji;
  • Se pun legumele la înăbușit; legumele nu trebuiesc fierte prea tare deoarece își pierd din proprietățile nutritive;
  • Peste ceapa călită, punem în tigaie legumele înăbușite și le mai lăsăm 2-3 minute;
  • Dovleacul se adaugă ultimul și se mai lasă pe foc 1 minut;
  • Legumele după ce au fost trase în tigaie, se pun la fiert în apă;
  • După ce au fiert, supa se blenduiește la blender.

 

Aceasta este varianta cea mai simplă de supă. Se mai poate adăuga ghimbir, care dă gust mâncării și crește imunitatea.

Pentru pofticioșii care nu își pot imagina o supă fără smântână, Cornelia vine cu soluția: se poate adăuga o lingură de lapte de cocos, care după ce a stat la frigider, se solidifică, fiind înlocuitorul ideal al smântânii. După gust, se pot adăuga și câteva semințe de dovleac.

Quinoa

4  motive să o folosești în alimentația ta:

  1. Este o cereală; se comportă ca și orezul, dar este mult mai sățioasă;
  2. Este gluten-free (nu conține gluten);
  3. Este bogată în proteine;
  4. Se poate combina ușor cu alte legume.

 

 

Ingrediente:

 – quinoa

– mazăre 15 gr.

– ardei roșii feliați 20 gr.

– ciuperci champignon 20 gr.

– dovleac 30 gr.

– ulei de măsline

– sare integrală de mare

– pătrunjel

 

Mod de preparare:

  • Pentru a avea un gust mai bun, quinoa trebuie spălată foarte bine sub jetul de apă. Astfel se evită gustul amărui al alimentului;
  • Se înăbușesc legumele;
  • Se adaugă quinoa peste legume și se mai țin pe aragaz 2-3 minute;

 

Salată cu rucola și rădăcinoase

Ingrediente: – salată verde

– rodie

– rucola

– morcovi sau orice alte rădăcinoase

– 1 lingură semințe

– 1 lingură ulei de măsline

– fresh de lămâie

Mod de preparare:

  • Se rupe salata verde cu mâna și nu se taie cu cuțitul;
  • Se adaugă rodiile (conțin 40% din necesarul zilnic de vitamina C);
  • Se adaugă după bunul plac și celelalte rădăcinoase;
  • După gust, se poate adăuga o lingură de semințe;
  • Se stropește cu fresh de lămâie.

 

De pe site-ul nostru puteți achiziționa:

Cele 9 reguli de care trebuie să ții cont când îți pregătești masa

 ’’Așa cum ne pregătim pentru examenele de la facultate, așa trebuie să ne pregătim și pentru masă.’’

  1. Fă cumpărăturile;
  2. Gătește-ți masa;
  3. Așează-te la masă;
  4. Concentrează-te asupra ceea ce mănânci; gândește și conștientizează ce mănânci;
  5. Mestecă mâncarea;
  6. Adoptă o poziție corectă, nu cu capul în farfurie;
  7. Nu bea apă imediat după masă;
  8. Nu te certa și nu vorbi la telefon în timpul  mesei;
  9. Nu te uita la televizor.

Tipsuri pentru când mergeți la cumpărături

 ’’Spune-mi ce pui în coș, ca să îți spun de ce strigă cântarul la tine să te dai mai repede jos.’’

  • Spanacul se ia cu frunze întregi, nu piure;
  • Broccoli, conopida și fasolea verde să fie nelipsite din coșul de cumpărături;
  • Mazărea– se preferă congelată, nu la borcan (are mulți conservanți și zahăr);
  • Uleiul de măsline– se preferă cel în sticlă închisă la culoare și extravirgin (se oxidează mai repede la lumină și la aer);
  • Lămâile– luați-le pe cele moi, cu mai multă zeamă;
  • Peștele– alegeți peștele sălbatic și nu cel crescut (cod, somon).

 

 Stiati ca?

  • 10 kg peste limita normală triplează riscul de diabet?
  • Persoanele cu obezitate abdominală au un risc cu 50% mai mare de a deceda?
  • Toată grăsimea abdominală creează o presiune în abdomen care nu lasă diafragmul (mușchi cu rol major în respirație) să se aplatizeze?

 

Intoleranțele alimentare: ce sunt și cum apar?

Indigestiile, insomniile, imposibilitatea de a slăbi sau a ne îngrășa, durerile de cap, balonarea și constipația pot fi simptome ale unei intoleranțe alimentare. Mai exact, intoleranța alimentară reprezintă reacția organismului de respingere față de anumite alimente, pe care nu le poate digera și asimila în mod corespunzător.

Intoleranta Alimente

Cele mai cunoscute tipuri de intoleranță alimentară sunt:

  • Intoleranța la gluten (constituient al grâului, secarei, orezului și orzului) responsabilă de boala celiacă;
  • Intoleranța la lactoză (zahărul predominant din lapte).

 

De ce este importantă diagnosticarea unei intoleranțe alimentare?

În realizarea unui plan alimentar, se ține cont de intoleranțele alimentare ale fiecărui om în parte.

Unii dintre noi, deși țin o dietă, nu pot slăbi deoarece alimentele pe care le consumăm conțin o cantitate foarte mică de nutrienți.

Pentru a vedea alimentele la care organismul nu reacționează cum trebuie, adică dacă există intoleranțe alimentare (moștenite genetic sau dezvoltate prin consum excesiv), se fac teste de toleranță.

În urma rezultatelor testelor, alimentele în cauză se exclud din alimentație pentru o perioadă de 3 luni, urmând a fi reintroduse treptat.

 

  1. Adrian Vîntu (de la 157kg la 139.7 kg)

 

’’La mine, mâncatul este o religie.’’

 Cel de-al doilea concurent înscris în lupta cu kilogramele în cadrul emisiunii       ’’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’ are 47 ani și 157 kg.

 A încercat multe diete, însă stilul de viață haotic, poftele, delăsarea și lipsa de voință l-au împiedicat să ajungă la rezultatul dorit.  În cadrul emisiunii, sub îndrumarea și stricta supraveghere a Corneliei și a lui Stelian, Adrian a reușit să piardă 10 kg în doar 3 săptămâni.

Pofticios din fire, Adrian nu a rezistat tentațiilor sărbătorilor de iarnă. În ciuda telefoanelor insistente ale Corneliei, Adrian a renunțat la regimul alimentar sănătos și antrenamentele cu Stelian pentru o perioadă de aproximativ 3 săptămâni.

După cele 3 săptămâni de desfăt, Adrian nu a mai putut amâna întâlnirea cu cei 2 consilieri. Rușinat, dar totuși ferm în propriile crezuri, Adrian susține că pe parcursul celor 3 săptămâni a respectat întru totul programul de sport și nutriție, deși cântarul spunea altceva: Abaterea de la dietă l-au costat pe Adrian cele 10 kg pierdute cu atâta efort. Le-a câștigat la loc.

Pentru a îl motiva, Cornelia i-a făcut cunoștință cu Cori Grămescu, consultant nutriție și antrenor de fitness. Cori i-a explicat lui Adrian ce înseamnă grăsimea abdominală și ce pericol reprezintă ea pentru sănătate, determinându-l să se întoarcă în războiul cu kilogramele în plus.

Finalul luptei a fost victorios pentru Adrian. După cele 10 săptămâni, Adrian a reușit să piardă un număr total de 17kg, promițând că nu se va lăsa până nu va ajunge la greutatea dorită.

Iată rețetele urmate de Adrian în lupta cu kilogramele în plus:  (min. 39:50)

Supă de legume cu quinoa

Supa Legume cu Quinoa

Ingrediente:

– ceapă
– legume după plac
– quinoa

Mod de preparare:

– se trage ceapa la tigaie

– se pun legumele la fiert

– după ce au fiert legumele, se adaugă ceapa și quinoa și se mai lasă câteva minute

 

Ciuperci umplute

Ciuperci Umplute

Ingrediente: – ciuperci champignon

– spanac

– dovlecel

– quinoa

–  tofu

 

Mod de preparare:

– ciupercile se pun pentru câteva minute la cuptor

– se dau legumele pe răzătoare

– se trage mai întceapa la tigaie, apoi se adaugă peste legumele și quinoa

– se lasă pentru câteva minute

– se scot ciupercile de la cuptor

– se umplu cu legume și quinoa

– peste ciupercuțe se poate adăuga puțin tofu

 

  1. Cati Bahaciu (de la 83 kg la 65 kg)

 

cati Baciu Ajutor Slabesc Prima TV

 Cati este o tânără bucureșteancă de 26 ani și a intrat în emisiune cu 83 kg.

De când a terminat liceul, Cati a început să ia în greutate. Cartofii prăjiți, sosurile, mesele neregulate și haotice, lipsa de mișcare, au adus un plus de 18 kg în viața ei.

La fel ca majoritatea persoanelor care au probleme cu greutatea, Cati recunoaște că de multe ori, nu mănâncă pentru că îi este foame, ci pur și simplu, pentru că îi place, pentru că și-a găsit fericirea în mâncare.

’’Majoritatea oamenilor mănâncă pentru că e bun sau pentru că le e foame. Nu acesta este motivul pentru care mâncăm. Pentru un stil de viață sănătos, e foarte important să înțelegem că tehnica – a nu mânca toată ziua și a lua o singură masă spre seară   – , fie din lipsa timpului, fie pentru că ai senzația că dacă nu mănânci toată ziua te ajută să slăbești, trebuie înlocuită cu mai multe mese pe zi. Este foarte important să înțelegem cum punem alimentele în farfurie pentru că în viața de zi cu zi nu toate alimentele sunt prietene între ele și nu toate alimentele ne ajută să obținem nutrienții de care avem nevoie pentru a funcționa.’’

Dornică de a face o schimbare în viața sa, Cati a acceptat provocarea emisiunii. Și a reușit să o ducă cu succes până la final. După 10 săptămâni petrecute sub îndrumarea atentă a Corneliei și a lui Stelian, Cati a pierdut 18 kg, redobândindu-și silueta și încrederea în sine.

Iată rețetele pregătite de Cornelia pentru ea: (min. 47:15)

Lasagna cu legume

lasgnia cu legume ajutor slabesc prima

Ingrediente: – ceapă albă

– ardei roșu

– orez sălbatic 30 gr.

– quinoa 30 gr.

– linte fiartă

– dovlecel 6 felii

– mazăre

– ulei de măsline

– roșii în suc propriu

– tofu ras sau mozzarella

– sare de mare integrală

 

Mod de preparare:

– se călesc legumele

– se amestecă legumele cu orezul sălbatic; acesta va fi primul strat al lasagnei

– se trage puțin ceapa la tigaie

– se adaugă ciupercile și celelalte legume, împreună cu quinoa

– se adaugă puțin sos de roșii

– se așează un strat de felii de dovlecel

– deasupra se adaugă pe jumătate din lasagna mozzarella, iar pe jumătate tofu

– se bagă la cuptor, la 120o

 

Salată

 

Salata Ajutor Slabesc PrimaIngrediente: – frunze de salată

– morcov ras

– varză albă

– varză roșie

– ardei roșu

– varză murată în saramură

– ulei de avocado

 

Mod de preparare:

– frunzele de salată se rup cu mâna

– se amestecă toate ingredientele într-un bol

 

 

Stiati ca?

  • Pentru a slăbi 1kg trebuie să ardem 7 000 calorii
  • Dacă organismului îi dăm din ce în ce mai puțină mâncare, îî scade rata metabolică. Mai exact, el se acomodează din ce în ce mai mult cu mâncare puțină și nu mai slăbește deoarece nu mai are puterea să ardă grăsimea;
  • Prin înfometare nu ardem grăsime, ci masă musculară;
  • Dacă masa de seară este copioasă, greoaie, dimineața ne vom trezi obosiți pentru că stomacul a încercat toată noaptea să digere alimentele;
  • Constipația poate fi prevenită prin consum de fibre, 2 litri de apă pe zi și exerciții fizice.

 

  1. Constantin Zamfirescu (de la 112 kg la 98 kg)

Zamfirescu Ajutor vreau sa slabesc

Îndrăgitul Constantin Zamfirescu, cunoscut și ca Gogoașe din serialul ’’Trăsniți în NATO’’  stârnește hohote de râs la fiecare apariție și umple inimile telespectatorilor de bucurie.

La cei 47 ani ai săi, artistul a ajuns la impresionanta greutate de 112 kg. Conștient de pericolul în care se află, Gogoașe a apelat la specialiștii emisiunii ’’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’ pentru a da jos kilogramele în plus.

După 2 luni de dietă și sport sub supravegherea Corneliei și a lui Stelian, Gogoașe reușește să piardă 14 kg, ajungând la 98 kg.

Pentru a-i veni în ajutor, Cornelia a pregătit următoarele rețete pentru el: (46:20)

 

Piept de pui cu sos de ghimbir

Ingrediente: – piept de pui

– ghimbir ras

– ciuperci feliate

– lămâie stoarsă

– lapte de cocos

– ulei de măsline

 

Mod de preparare:

– pieptul de pui se trage în tigaie cu ciuperci

– se amestecă laptele de cocos cu ghimbirul și cu zeama de lămâie

 

 

Lapte de migdale

Lapte Migdale Ajutor Slabesc PrimaTV

Ingrediente: – 30 gr. migdale

– 200 ml apă

– o linguriță pudră de roșcovane

– 2 lingurițe agave

 

Mod de preparare:

– migdalele cu tot cu coajă se lasă la înmuiat (conțin foarte multe fibre+ enzime care se activează prin înmuiere), apoi se mixează tot

– laptele de migdale se poate amesteca cu semințe de cânepă (pentru un plus de proteine) și 2 lingurițe unt de curmale

 

Budincă mic- dejun

Budinca mic dejun Ajutor prima TV

Ingrediente: – 3 linguri orez basmati

– fructe de pădure

– quinoa

– semințe de vin

– semințe de chia

– lapte de cocos

– sirop de agave

 

Mod de preparare:

– se amestecă orezul basmati cu quinoa și cu fructele de pădure

– se adaugă semințe de chia pentru a se lega compoziția

– se pot adăuga și câteva semințe de vin, apoi laptele de cocos și siropul de agave

– se poate consuma dimineața cu lapte de migdale sau lapte de nuci și semințe

De pe site-ul nostru puteți achiziționa:

– semințe de chia: https://www.crudis.ro/p/seminte-de-chia-500g/

– sirop de agave: https://www.crudis.ro/p/sirop-de-agave-bio-400g/

– migdale: https://www.crudis.ro/p/migdale-crude-500g/

  1. Familia Năstase

 

O provocare la puterea a 4-a:

Iuliu Năstase– 54 ani, 170 kg – 135 kg

Dana Năstase– 41 ani, 117 kg – 102 kg

Dănuț Năstase– 15 ani, 127 kg – 113 kg

Alexis Năstase– 6 ani, 40 kg- 33 kg

 

 

’’Este cel mai greu caz. Îmi este puțin teamă. Oamenii ăștia vor avea derapaje și tentații.’’

Cornelia Marin

 

Familia Năstase a intrat în emisiune plină de optimism, speranță și ambiție, pregătită de a câștiga pariul care le-ar putea schimba viața: pariul cu kilogramele în plus.

Cu ajutorul nutriționistei Cornelia Marin și a antrenorului de fitness Stelian Tufaru, stilul de viața a familiei Năstase se schimbă radical. După 2 luni, cei 4 membri ai familiei Năstase se pot lăuda cu o frumoasă victorie: minus 73 kg și un stil de viață sănătos. Ambiția, disciplina și determinarea celor 4 au făcut-o pe Cornelia să exclame la finalul emisiunii:

’’Sunt mândră de realizarea voastră!’’

  • Grăsimea abdominală secretă o enzimă care favorizează HTA?
  • 40% dintre români suferă de HTA?
  • 30% dintre români au glicemia mărită?
  • Scăderea cu 10-15% a greutății corporale contribuie la revenirea glicemiei la valori normale?
  • Fibrele încetinesc transformarea carbohidraților în zahăr și elimină grăsimile înainte de a fi absorbite?
  • Creierul este cu 10 minute în urma stomacului, de aceea nu trebuie să mâncăm până ne simțim sătui?

Iată rețetele urmate de cei 4 în lupta cu kilogramele în plus: (min. 43:14)

MIC-DEJUN:

 

Lapte de cânepă cu turmeric

Lapte canepa cu turmerinc

Ingrediente: – 2 lingurițe semințe de cânepă

– 2 lingurițe susan

– un vârf de turmeric

– 250 ml apă plată

– 5 picături stevia rebaudiană

 

 

Mod de preparare:

– se pun în blender cele 2 lingurițe de semințe de cânepă și semințele de susan

– se adaugă 250 ml apă

– se blenduiește

– se îndulcește cu extract de stevia

– se adaugă un vârf de turmeric

– se blenduiește totul din nou

 

 

Budincă mic- dejun

 Budinca mic dejun

Ingrediente: – 3 linguri fulgi de orez

– 3 linguri fulgi de hrișcă

– ½ cană ananas proaspăt tăiat cubulețe

– 1 linguriță semințe de chia

– 2 lingurițe sirop de agave

– 1 linguriță semințe de susan

– 1 linguriță semințe de cânepă

– 3 linguri zmeură

 

Mod de preparare:

– într-un bol se amestecă fulgii de orez cu fulgii de hrișcă și puțin lapte de cânepă

– se adaugă ananasul, semințele de chia,  susan și cânepă

– se îndulcește cu 2 lingurițe sirop de agave

– se lasă compoziția 30 min pentru a absorbi partea lichidă

– se așează compoziția în farfurie și se ornează cu zmeură.

 

PRÂNZ:

Clătite cu spanac fără gluten

Clatite Spanac

Ingrediente: – 100 gr. spanac congelat frunze

– 50 gr. lapte de cocos

– 2 ciuperci de mărime medie

– 2 linguri quinoa fiartă

– o foaie de clătită din făină de mei cu orez

– unt de palmier în loc de ulei

 

Mod de preparare:

– se unge tigaia cu unt de palmier

– se face foaia de clătită din făină de mei cu orez

– se trag ciupercile la tigaie cât să se înmoaie, nu să se prăjească

– se adaugă 2 linguri de quinoa, spanacul și laptele de cocos

– se rulează totul în foaia de clătită

 

Salată:

Salata

Ingrediente: – dovlecel

– rucola

– castravete

– frunze de salată

 

Mod de preparare:

– se rup frunzele de salată cu mâinile

– se adaugă și celelalte legume

– se amestecă totul într-un bol

 

De pe site-ul nostru puteți achiziționa:

– semințe de cânepă: https://www.crudis.ro/p/seminte-de-canepa-500g/

– semințe de susan: https://www.crudis.ro/p/susan-300g/

– turmeric: https://www.crudis.ro/p/turmeric-140g/

– extract de stevia rebaudiana: https://www.crudis.ro/p/green-sugar-lichid-50ml/

– fulgi de hrișcă: https://www.crudis.ro/p/fulgi-de-hrisca-granovit-350g/

 

  1. Marius Șerban (119 kg-99 kg)

 

’’Nu mănânc de foame, mănânc de poftă.’’

 

A șasea ediție a emisiunii îl are ca protagonist pe Marius Șerban, un tânăr de 36 ani care a ajuns la impresionanta greutate de 119 kg.

Cu trecerea timpului, Marius a început să conștientizeze că kilogramele în plus îi amenință serios sănătatea și s-a hotărânt să facă o schimbare în acest sens.

A încercat de nenumărate ori să slăbească, însă metodele alese nu au fost dintre cele mai bune: s-a înfometat, a ținut diferite regimuri drastice, dar kilogramele nu dispăreau decât pentru un scurt timp.

Motivat, ambițios, dornic de schimbare, Marius apelează la specialiștii emisiunii ’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’ pentru a învinge în bătălia cu kilogramele în plus.

În rândurile care urmează, vă prezentăm rețetele pregătite de Cornelia Marin, cu ajutorul cărora Marius a reușit să slăbească 20 kg.

Lapte de caju: 100 gr. caju blenduit cu 100 ml apă

 

Idee de mic-dejun: lapte de caju cu fulgi de hrișcă, agrișe și curmale

 

Lapte de semințe de dovleac și cânepă (min 39:12)

Ingrediente: – 15 gr. semințe de dovleac

– 15 gr. semințe de cânepă

– 25 gr. proteină cânepă

– 5 pic. stevia lichidă

– 25 ml apă plată

Mod de preparare:

– se adaugă în blender semințele de dovleac și cânepă, împreună cu 25 ml apă plată

– se blenduiesc bine

– se pun 5 picături de stevie lichidă pentru gust

– peste lapte se adaugă proteina de cânepă

 

Budincă mic-dejun:

Ingrediente: -2 linguri ananas

– 2 linguri caise

– 2 linguri mure

– ½ cană quinoa fiartă

– ½ cană fulgi de hrișcă

– 2 lingurițe semințe de chia

– 3 curmale pasate sau 10 picături de stevia

 

Mod de preparare:

– într-un bol se amestecă quinoa fiartă și fulgii de hrișcă

– se adaugă 1 linguriță de semințe de chia, apoi fructele

– pentru a îndulci totul, se pot adăuga 3 curmale pasate sau 10 picături de stevia

– se amestecă tot

– amestecul se lăsă 30 min., timp în care va crește de nouă ori în volum

 

Ardei umpluți

Ingrediente: – quinoa

– lintea

– ceapă

– ciuperci

– pastă de ardei

 

Mod de preparare:

– se fierbe quinoa și lintea

– se trage ceapa la tigaie, împreună cu ciupercile

– se amestecă cu pastă de ardei

– se umple ardeii

– se bagă totul la cuptor

 

Pate de sardine și conopidă

Ingrediente: – 1 cutie sardine

– 1 buchețel de conopidă fiartă

– 1 lingură semințe de susan

– 1 castravete murat în saramură

 

Mod de preparare:

– se adaugă în blender sardinele și conopida și se blenduiesc

– se adaugă puțină sare

– se taie castravetele cubulețe

– înăuntru se poate pune și o linguriță de semințe de susan

– se servește alături de murături sau o salată verde

 

Alternativă pentru murături: salate de rădăcinoase:

  1. Salată de sfeclă, hrean, usturoi
  2. Salată de morcov, sfeclă, conopidă, ghimbir
  3. Salată de varză albă, varză roșie, țelină, pătrunjel
  4. Salată de țelină și sfeclă rasă, salată verde, ulei, sare, lămâie

 

 

Ciuperci cu dovlecei și quinoa (min. 46:29)

Ingrediente: – ciuperci

– dovlecel

– sos de soia

– pătrunjel

– amestec de legume

– quinoa fiartă

– 1 castravete murat

 

Mod de preparare:

– se pun ciupercile la grătar

– se feliază dovlecelul și se trage în tigaie

– se adaugă sos de soia și pătrunjelul

– se adaugă amestecul de legume,  apoi ciupercile în tigaie pentru câteva minute

– se servește alături de quinoa și un castravete murat

 

Păstrăv la cuptor (min. 50:49)

Ingrediente: – pește păstrăv

– legume deshidratate

– piper

– ciuperci

– ulei de măsline

– zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

– se unge tava cu ulei de măsline

– se pregătește peștele peste care se presară legume deshidratate și piper

– se adaugă 2 ciuperci

– se stropește cu ulei de măsline și zeamă de lămâie

– se servește alături de o salată

 

Salată: frunze de salată, ceapă verde, ridichi, zeamă de lămâie

  • Dieta bogată în fibre scade riscul bolilor cardiovasculare cu 30 %, comparativ cu o dietă săracă în fibre?
  • Necesarul zilnic de fibre este de 24-36 gr.? dieta modernă ne asigură doar 10-15 gr. fibre zilnic.
  • La fiecare 1000 calorii ingerate avem nevoie de o porție de cel puțin 14 gr. fibre?
  • Fibrele controlează foamea, acționând ca un inhibitor natural al foamei și nu au calorii?
  • Fructele se consumă în general dimineața, pe stomacul gol?Nutritionistul Cornelia Marin:
  • Grătarul este unul dintre cele mai toxice metode de a găti. Este ca o bucată de carne pe care o mănânci cu scrum de țigară. Carnea, prin contactul cu flacăra sau cu jarul cu fum, devine toxică.
  • Lintea este o leguminoasă, foarte bogată în fibre, acid folic și fibre solubile. Leguminoasele trebuiesc să fie germinate (înmuiate) minim 12 ore și primele 2 ape din procesul de preparare să fie schimbate.
  • Lactatele de capră, deși sunt mai grase, se digeră mai ușor, fiind mai bine tolerate de corpul uman.
  • A se sta departe de fructele confiate. Confiat= cu zahăr.

   

Adriana Mogoș (de la 126 kg la 110kg)

Cea de-a șaptea concurentă a emisiunii ’’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’  are 31 ani și cântărește 126 kg. Adriana recunoaște că toată viața a fost ’’mai plinuță’’, însă în ultimii 4 ani s-a îngrășat 37 kg.

Tânăra își dorește să își întemeieze o familie, să aibă un copil, însă kilogramele în plus reprezintă o mare problemă de sănătate.

Hotărâtă să facă o schimbare în viața ei, Adriana apelează la specialiștii emisiunii, Cornelia și Stelian, cu ajutorul cărora a reușit să slăbească 11 kg.

  • Din cauza alimentației nesănătoase, omul modern consumă anual 2-3 kg E-uri, coloranți, emulgatori, potențiatori de culoare, coloranți, etc.?
  • Apa nu trebuie consumată în timpul mesei, ci cu 30 min. înainte de a mânca sau după masă?
  • Din cosmetice (creme, deodorante, șampoane) acumulăm în fiecare an 2-3 kg substanțe toxice?
  • Stresul crește secreția de cortizol, favorizând îngrășarea?

 

Ghimbirul este un condiment care conține foarte mulți antioxidanți, ajută la îmbunătățirea digestiei și la reducerea colesterolului din sânge?

Oamenii de știință au demonstrat că ghimbirul este benefic împtriva stărilor de răceală, mai ales însoțit de lămâie, datorită procentului ridicat de vitamina C.

Consumul regulat de ghimbir împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special a cancerului ovarian și a cancerului de colon

Este foarte folosit în combaterea stărilor de greață sub formă de ceai de ghimbir sau o bucățică mică plasată sub limbă pentru 30 min.

 

Uleiul de cocos este un ulei foarte sănătos. În ciuda faptului că este un ulei, se digeră foarte ușor. Ficatul nu îl percepe ca pe o grăsime, ci ca pe un carbohidrat, oferind energie.

Are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene și ajută la îmbunătățirea colesterolului și a zahărului din sânge.

Este benefic și extern: s-a demonstrat că uleiul de cocos blochează 30% din acțiunea razelor UV, fiind folosit cu succes pentru piele și păr.

Laptele de cocos este un bun înlocuitor pentru cei care au intoleranță la produsele lactate.

În mare, are aceleași proprietăți ca și uleiul de cocos: este antioxidant, antibacterian, antiinflamator, antiviral. Datorită consistenței care o are, seamănă mai mult cu o smântână, ceea ce înlocuiește cu succes atât laptele, cât și smântâna din diverse preparate. Datorită faptului că are un procent ridicat de fibre și are grăsimi benefice, el contribuie în redarea unei stări de sațietate, ceea ce contribuie la controlul greutății.

Iată câteva rețete urmate de Adriana în lupta cu kilogramele în plus:

Vită la cuptor cu ciuperci pleurotus


(Min. 29:13)

– se condimentează carnea cu cimbru și oregano și se bagă la cuptor

– se trag ciupercile în tigaie

– se servește cu o salată de murături și gogonele

Supă rece de avocado (min. 33:33)


Ingrediente:

– jumătate de avocado

– 1-2 linguri de migdale crude hidratate sau lapte de cocos 30 gr.

– 1 linguriță legume deshidratate fără sare

– 1 linguriță fresh de lămâie

– 1 vârf linguriță sare brută de mare

 

Mod de preparare: se blenduiesc toate ingredientele și se servește pe loc.

Salată de dovlecel cu avocado

Ingrediente:

– jumătate de dovlecel de mărime medie

– jumătate de castravete verde

– jumătate de avocado

– 1 roșie mică tăiată cubulețe

– 1 linguriță semințe de susan negru sau alb

 

Pate/ cremă de avocado:

Ingrediente: – jumătate de avocado

– 2 buchete de conopidă

– 2 linguri quinoa fiartă

– 1 linguriță fresh de lămâie

– sare brută de masă

Mod de preparare: se blenduiesc toate ingredientele

Topping: o roșie de mărime potrivită, 1 lingură quinoa fiartă, 1 mână pătrunjel tocat greasier, ulei de măsline extravirgin, sare brută de mare

 

Budincă de orez cu lapte de dovleac

(min. 37:55)

Ingrediente: – orez basmatic

– lapte de dovleac

– caise

– câteva picături de stevia

 

Mod de preparare:

– se fierbe orezul basmatic

– se prepară laptele de dovleac (demințe de dovleac decojite + apă blenduite)

– se amestecă orezul fiert cu laptele de dovleac și caise

– se îndulcește cu stevia

ETAPA DE DETOXIFIERE

5-6 sucuri pe zi: (min. 43-23)

  • Suc de mere, spirulină pudră, lămâie, 100 ml apă plată
  • Suc de legume: sfeclă roșie, măr, morcov, proteină din cânepă, 100 ml apă plată

Se consumă ceaiuri și apă cu lămâie între mese (sucuri).

  1. Diana Bulgăreanu (de la 93 kg la 77kg)

Diana este o tânără de 19 ani, singură la părinți și răsfățată. Pasiunea pentru dulciuri și sedentarismul au adus- o pe Diana la 93 kg.

Hotărâtă să facă o schimbare, tânăra apelează la specialiștii emisiunii ’’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’, cu ajutorul cărora a reușit să facă primii pași către un stil de viață sănătos.

După 2 luni sub îndrumarea Corneliei și a lui Stelian, Diana a reușit să slăbească 16 kg și 20cm în talie.

                               

  • Un consum de 500 ml apă rece crește rata metabolismului cu 30 % deoarece organismul consumă energie pentru a aduce apa la temperatura corpului?
  • Potrivit studiilor, 5 porții de fructe și legume pe zi reduc cu 20% numărul de decese cauzate de bolile de inimă și cancer?
  • În stomac, fibrele alimentare absorb apa, își măresc volumul și dau senzația de sațietate?
  • Fibrele acționează asupra metabolismului acizilor biliari, determinând scăderea colesterolului și a lipidelor din sânge?

  

Suc detox: sfeclă, ananas, morcov, lămâie, 100 ml apă

Supă cremă de dovlecel cu conopidă (min. 39:40)


Ingrediente:

– 100 grame conopidă

– 100 grame dovlecel

– 2 linguri smântână dulce/ smântână de soia sau lapte de cocos

– un vârf de cuțit de sare brută de mare

Mod de preparare:

– se pune dovlecelul și conopida la fiert

– se blendează totul

– se adaugă smântâna de soia

 

Chifteluțe de linte și quinoa

Ingrediente:

– 5-6 linguri de linte fiartă

– 2 linguri quinoa fiartă

– 1 linguriță de ceapă călită foarte puțin

– 1 linguriță ardei roșu tăiat cubulețe și fiert

– 1 lingură frunze de pătrunjel

– 1 cățel de usturoi

– un vârf de cuțit de sare brută de mare

 

Mod de preparare:

– lintea se lasă la înmuiat peste noapte și se aruncă primele 2 ape

– se călește ceapa

– se fierbe lintea și quinoa

– se stoarce bine de apă și se amestecă cu restul ingredientelor

– se modelează chifteluțele

– se unge tava cu ulei

– se bagă la cuptor

Garnitură: orez basmati cu legume: ardei verde, ardei roșu și mazăre

Mod de preparare:

– se fierbe orezul

– se trag puțin legumele la tigaie

– se amestecă totul

Salată:  varză albă, morcovi, germeni de floarea soarelui, frunze de salată, spanac

  1. Alexandra Buică (de la 92 kg la 78 kg)

    Cea de- a noua concurentă a emisiunii ’’Ajutor! Vreau să slăbesc!’’ , Alexandra Buică are 18 ani și cânărește 92 kg.

    A încercat de mai multe ori să slăbească, însă toate dietele țineau o lună sau două. Îngrijorată că sănătatea îi este pusă în pericol de kilogramele în plus, Alexandra apelează la specialiștii emisiunii pentru a o ajuta să își schimbe stilul de viață.

  • Persoanele cu obezitate abdominală au un risc cu 50% mai mare de a deceda?
  • Persoanele care consumă o cantitate mare de fibre la micul dejun au un aport caloric mai mic cu 15% în ziua respectivă?
  • Doar 25-35 % din colesterol ajunge în organism prin aport alimentar, restul este produs de ficat

 

Supă de năut cu spanac (min. 38:35)

Ingrediente:

– 20 gr ceapă

– o mână de spanac proaspăt

– 50 gr năut fiert

– ½ cană rășii în suc propriu

– 1 linguriță legume deshidratate fără sare

– sare brută de mare

 

Mod de preparare:

– se lasă năutul la înmuiat peste noapte

– se aruncă primele 2 ape

– se fierbe

– se călește puțin ceapa

– se adaugă năutul

– se mai lasă puțin la fiert

– se adaugă legumele deshidratate și sosul de roșii

– când se termină de fiert, se dă cratița la o parte, se lasă puțin cât să scadă temperatura, apoi se adaugă spanacul

– se acoperă și se lasă așa câteva minute până se înmoaie

Salată avocado

Ingrediente:

– o mână baby spanac

– 80-100 gr țelină

– 50 gr morcov

– 1 legătură germeni de lucernă

– 30 gr nucă

– jumătate de avocado

 

10. Alexandru Holban (de la 126kg la 102 kg)

Fost sportiv de performanță, Alexandru are 38 ani și 126 kg. De când a terminat liceul a început să se îngrașe câte 10 kg pe an. A ținut multe diete, a reușit să slăbească până la 30 kg, dar de fiecare dată după ce revenea la stilul lui de viață, kilogramele se puneau la loc.

 

’’Slăbeam 6kg, mă îngrășam 8. Slăbeam 10, puneam înapoi 12 kg.’’

 

Conștient de situația în care se află, Alexandru Holban a intrat în programul de echilibrare a greutății hotărât și foarte determinat să piardă kilogramele în plus și să adopte un stil de viață sănătos.

  • Toxinele cresc aciditatea organismului, ceea ce face arderea grăsimilor mult mai dificilă?
  • Pentru a favoriza eliminarea toxinelor avem nevoie de fibre și 2 litri de lichide pe zi?
  • Flora intestinală este formată din 85% floră de fermentație și 15% floră de putrefacție?
  • Prin înfometare nu pierzi grăsime, ci masă musculară?
  • Rădăcinoasele crude sunt foarte sănătoase. Prin fierbere, le crește indicele glicemic și trebuiesc consumate în cantități mai mici?

   

Monoglutamatul de sodiu

  • este un potențiator de aromă
  • se găsește în majoritatea alimentelor ambalate
  • se găsește și în natură, în roșii spre exemplu
  • când consumăm un produs care conține monoglutamat, oricât de proastă ar fi calitatea acelui produs, ne dă senzația că trebuie să îl mâncăm din nou și din nou
  • este un produs care ne păcălește, care ne face să mâncăm mai mult decât avem nevoie și care ne face să ne gândim tot timpul la el. Este ca un drog.

Ciocolata


Cu toții știm că ciocolata neagră este cea mai sănătoasă.

Dar de ce?

Răspunsul este cât se poate de simplu.

Cacao conține foarte multe fibre.

Fibrele din cacao nu lasă zahărul să ajungă atât de repede în sânge.

O ciocolată adevărată trebuie să conțină masă de cacao, unt de cacao și opțional zahăr.

 

Pește la cuptor cu salată (min. 29:03)

– se pune peștele în tavă

– se adaugă condimente, ulei, apă

– se bagă la cuptor

– se servește alături de o salată

Supă de linte cu legume (min. 41)

Ingrediente:

– o mână de salată verde

– 2 linguri de linte fiartă

– 2 linguri de dovlecel cubulețe

– 1 lingură ardei roșu

– 5 gr țelină apio

– 20 gr ceapă

– ½ cană roșii în suc propriu

– 1 linguriță pătrunjel

 

Mod de preparare:

se trage ceapa la tigaie

– se taie ardeiul și roșiile cubulețe și se adaugă peste ceapă

-se pune totul la fiert

– se poate adăuga o lingură de orez sălbatic sau quinoa

 

Salată: frunze de salată verde, baby spanac, rucola, semințe, pătrunjel, germeni

 

CANOANELE UNEI VIEȚI SĂNĂTOASE

 

 

  1. Nu săriţi peste mese. Făcând acest lucru, provocăm organismul, din cauza frustrării la care este supus, să îşi facă rezerve excesive la mesele următoare;
  2. Nu mâncaţi niciodată fructe după masă. Fructele se consumă doar pe stomacul gol, în principal dimineaţa sau înainte de masă cu 20-30 de minute;
  3. Nu mâncaţi repede, nu vă uitaţi la tv şi nu citiţi în timp ce mâncaţi. Mestecaţi bine, de cel puţin cinci-şase ori fiecare înghiţitură. Chiar dacă vă amuză acum acest lucru, mai târziu s-ar putea să plângeţi din pricina faptului că veţi accentua problemele cu stomacul;
  4. Nu vă săturaţi cu gustările dintre mese. Ele au rolul de a vă linişti foamea pentru masa ce urmează şi nicidecum pentru a vă sătura şi a renunţa la masa următoare;
  5. Nu consumaţi alimente sau băuturi foarte reci (cu gheaţă) sau fierbinţi. Dacă vă obişnuiţi să consumaţi la „temperatura camerei” este mult mai sănătos decât să bruscaţi organismul cu temperaturi extreme;
  6. Nu consumaţi apă imediat după masă. Lăsaţi să treacă măcar 30 de minute, altfel veţi dilua sucurile gastrice;
  7. Nu folosiţi îndulcitori şi nici produse ce conţin îndulcitori. În realitate, acestea îngraşă, deoarece:

1) chiar dacă aportul lor caloric este mai mic decât al zahărului, îndulcitorii nu numai că nu combat pofta de dulce, dar o şi sporesc. Ei induc o secreţie de insulină ce stimulează apetenţa pentru zahăr adevărat;

2) atunci când se suprimă zahărul dintr-un produs alimentar, cantitatea pe care o reprezintă trebuie înlocuită cu un alt element. Acesta, de obicei, nu are efect de masă şi este înlocuit cu o altă glucidă, de obicei amidon;

  1. Nu combinaţi la o masă prea multe feluri de mâncare. Mai bine un singur fel şi săţios decât mai puţin din mai multe feluri;
  2. Întotdeauna să consumaţi o salată de crudităţi, chiar dacă aparent aveţi senzaţia că nu se potriveşte cu felul de mâncare (paste, humus, fasole bătută etc.);
  3. Limitaţi consumul de grăsimi saturate (carne, mezeluri grase, unt, lactate integrale) în favoarea grăsimii de peşte (peştele este singurul aliment care poate să fie gras) şi a uleiului de măsline, sâmburi de struguri, rapiţă etc.;
  4. Evitaţi băuturile îndulcite sau pe cele carbogazoase;
  5. Feriţi-vă de lactatele de vacă în favoarea celor de capră şi de oaie. În perioada de slăbire nu consumaţi mai mult de două iaurturi de capră, bio, pe săptămână.
  6. Evitaţi cafeaua foarte tare. Cea mai bună este cea arabică 100%;
  7. Evitaţi orice formă de amidon pe care o regăsiţi pe eticheta majorităţii produselor (amidon de porumb, amidon de cartofi, amidon modificat);
  8. Între mese puteţi consuma dacă vă este foame: 10-12 bucăţi de seminţe crude (migdale, alune de pădure, fistic), trei, patru produse de patiserie Fibrio (biscuiţi, beţişoare, crakerşi, sărăţele), un fruct (dar nu banane, struguri sau kiwi);
  9. După masa de seară lăsaţi să treacă măcar trei ore până mergeţi la culcare;
  10. Nu consumaţi niciun fel de conservă de pe piaţă, pentru că sunt pline de conservanţi şi de aditivi;
  11. Decât să beţi un fresh de portocale, de exemplu, mai bine mâncaţi fructul, pentru că, datorită fibrei conţinută în pieliţe, indicele glicemic este mai mic. Dacă totuşi preferaţi un fresh, diluaţi-l cu apă şi nu adăugaţi zahăr;
  12. Evitaţi abaterile în primele două luni, dacă vreţi să aveţi rezultate. Fiecare abatere vă ţine pe loc sau chiar vă trage înapoi o săptămână;
  13. Consumaţi desertul la trei ore după masa de prânz şi nu mâncaţi nimic după acesta cel puţin o oră şi jumătate;
  14. Nu săriţi peste mese şi nu lăsaţi mai mult de patru-cinci ore fără să mâncaţi o gustare sănătoasă (două-trei beţişoare Fibrio, doi-trei crakerşi Fibrio, două-trei sărăţele Fibrio, 10-12 migdale crude, un măr sau o portocală);
  15. Încercaţi să consumaţi produse BIO (nu mă refer la biscuiţi, prăjituri, dulciuri, în general, ci la paste integrale, lactate, ceaiuri, cereale, legume şi fructe).

  

  CONCLUZII:

  • Modul în care, cum și cât ne alimentăm are un impact deosebit asupra vieții noastre de zi cu zi
  • Alimentația corectă și sănătoasă nu trebuie respectată doar pe parcursul unei diete, ci trebuie să o integrăm într-un stil de viață sănătos
  • Ierarhizați prioritățile: mișcarea și timpul petrecut la masă nu sunt opționale, ci o componentă absolut necesară a vieții

                 

Peste 2000 produse

La noi vei gasi peste 2000 de produse cu livrare rapida

Plata la primirea coletului

Platesti cand primesti coletul, cash sau card

Livrare Rapida

Dorim sa livram produsele in 24 - 48 ore