Cancerul – 10 tratamente alternative si complementare

Cancer tratamente alternative si complamentare

Multe persoane bolnave de cancer sunt interesate in a incerca si altceva care le poate ajuta, in paralel cu tratamentele clasice; aici intervin tratamentele complementare si alternative care pot ajuta orice bolnav sa treaca mai usor peste aceasta incercare grea.

Daca cancerul te face sa te simti ca si cum ai un control redus asupra sanatatii tale, tratamentele alternative pentru cancer pot oferi un sentiment de control. Dar, chiar si asa, multe tratamente alternative pentru cancer sunt nedovedite, iar unele pot fi chiar periculoase.

Pentru a va ajuta in alegerea aceluia care vi se potriveste cel mai bine, in continuare voi exemplifica 10 tratamente alternative, care pot fi utilizate complementar, în general, în conditii de siguranta. În plus, exista tot mai multe dovezi ca aceste 10 tratamente alternative pentru cancer pot oferi o serie intreaga de beneficii.

Cum poate medicina alternativa ajuta persoanele cu cancer?

Tratamente alternative nu pot juca un rol direct in tratarea cancerului, dar ele va pot ajuta sa faceti fata cu bine la multe simptome cauzate de aceasta boala dar mai ales a efectelor secundare a tratamentului prin radio si chimioterapie.

Efectele si simptome comune, cum ar fi anxietatea, oboseala, greata si varsaturi, dureri, tulburari de somn si stresul pot fi reduse prin tratamente alternative.

Integrarea celor mai bune tratamente complementare si alternative, bazate pe dovezi, cu tratamente pe care le primiti de la medicul dumneavoastra va pot ajuta in ameliorarea multora dintre simptomele asociate cu cancerul si cu tratamentul acestuia. Discutati toate optiunile cu medicul dumneavoastra si impreuna puteti determina care strategii ar putea fi benefice pentru tine si care sunt susceptibile de a nu avea nici un efect.

Colaboreaza indeaproape cu medicul pentru a determina echilibrul corect intre medicamentele traditionale si tratamentele alternative. Daca tratamentele complementare sau alternative, cum ar fi acupunctura, pot reduce greata sau durerile, ele nu sunt suficient de puternice pentru a inlocui medicamentele pentru tratarea cancerului prescrise de medicul specialist.

Daca va confruntati cu: Puteti lua in considerare:
Anxietate Hipnoza, meditatie, tehnici de relaxare, masaj
Oboseala Exercitii, masaj, tehnici de relaxare, yoga
Greata si varsaturi Acupunctura, aromaterapie, hipnoza, terapia prin muzica
Durere Acupunctura, aromaterapie, hipnoza, terapia prin muzica, masaj
Probleme de somn Exercitii, tehnici de relaxare, yoga
Stres Aromaterapie, exercitii, hipnoza, masaj, meditatie, Tai Chi, yoga

Care sunt tratamentele alternative care merita incercate?

Aceste 10 tratamente alternative au aratat unele promisiuni in a ajuta oamenii bolnavi de cancer.

Si repet, discutati cu medicul dumneavoastra daca sunteti interest(a) in a incerca:

  • Acupunctura: In timpul tratamentului de acupunctura, un medic introduce ace mici in piele in puncte precise. Studiile arata ca acupunctura poate fi de ajutor in ameliorarea greturilor provocate de chimioterapie. Acupunctura poate ajuta, de asemenea, in ameliorarea anumitor tipuri de dureri de care sufera bolnavii de cancer.

Acupunctura este sigura daca este efectuata de un medic autorizat, folosind ace sterile. Consultati-va cu medicului dumneavoastra pentru numele si adresele unor practicanti de incredere.

  • Aromaterapia: Aromaterapia cu uleiuri parfumate se foloseste pentru a oferi o senzație de calmare. Uleiurile infuzate cu arome, cum ar fi lavanda, pot fi aplicate pe piele în timpul unui masaj, sau pot fi adaugate in apa de baie. Uleiurile aromatice pot fi, de asemenea, încalzite pentru a-si elibera mirosurile in aer. Aromaterapia poate fi de ajutor in ameliorarea greturilor, durerilor si stresului.

Aromaterapia poate fi efectuata de catre un medic, sau puteti utiliza aromaterapia pe cont propriu. Este un tratament sigur, desi unele uleiuri aplicate pe piele pot provoca reactii alergice. Persoanele cu cancer la san, ar trebui sa evite aplicarea unor cantitati mari de ulei de lavanda si/sau ulei de arbore de ceai pe piele.

  • Exercitiile: Exercitiile va pot ajuta sa va gestionati simptomele in timpul și dupa tratamentul cancerului. Exercitiile usoare pot ajuta la ameliorarea oboselii, a stresului si va ajuta sa dormiti mai bine. Multe studii arata ca un program de exercitii bine structurat poate ajuta persoanele cu cancer sa traiasca mai mult si au ca efect o imbunatatire a calitatii generale a vietii.

Daca nu faceti deja exercitii in mod regulat, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe un astfel de program. Incepeti incet, cu exercitii usoare, adaugand treptat mai multe. Scopul este de a ajunge sa faceti cel putin 30 de minute de miscare zilnic.

  • Hipnoza: Hipnoza reprezinta o stare profunda de concentrare. In timpul unei sesiuni de hipnoterapie, un terapeut va poate hipnotiza vorbindu-va cu o voce blanda, ajutandu-va astfel sa va relaxati. Terapeutul va poate ajuta atunci sa va concentrati pe obiective majore, cum ar fi controlul durerii si reducerea stresului.

Hipnoza poate fi de ajutor pentru persoanele cu cancer care se confrunta cu anxietate, durere si stres. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la prevenirea greturilor si varsaturilor care pot aparea anticipativ daca chimioterapia le-a provocat in trecut. Atunci cand sunt efectuate de către un terapeut certificat, sedintele de hipnoza sunt sigure. Totusi informati-va hipnoterapeutul daca aveti antecedente de boli psihice.

  • Masajul: In timpul unui masaj, medicul “framanta” pielea, muschii si tendoanele in efortul de a elibera tensiunea musculara si stresul si de a induce relaxarea. Exista mai multe metode de masaj:poate fi usor si bland, sau poate fi profund cu presiune mai mare asupra anumitor zone.

Studiile au descoperit ca masajul poate fi de ajutor in ameliorarea durerii la persoanele bolnave de cancer. Aceasta poate ajuta, de asemenea, in eliminarea starilor de anxietate, oboseala si stres.

Masajul poate fi sigur daca lucrati cu un terapeut specializat in masaj. Unele spitale sau centre de tratament au astfel de terapeuti; daca nu beneficiati de un astfel de serviciu, medicul curant va poate da referinte despre un terapeut specialist care lucreaza in mod regulat cu oameni care au cancer.

E bine sa va adresati unui astfel de terapeut pentru masajul zonelor cu cicatrici chirurgicale, a zonelor de tratament cu radiatii sau tumori. Daca suferiti de cancer osos sau alte boli ale oaselor, cum ar fi osteoporoza, cereti terapeutului un masaj cu presiune usoara, mai degraba decat un masaj profund.

  • Meditatia: Meditatia este o stare de concentrare profunda, atunci cand mintea ta este concentrata pe o imagine, un sunet sau o idee, cum ar fi un gand pozitiv. Cand meditezi poti face, de asemenea, exercitii de respiratie adanca sau exercitii de relaxare. Meditatia poate ajuta in eliminarea anxietatii si a stresului.

Meditatia este, in general sigura. Puteti medita pe cont propriu timp de câteva minute o dată sau de două ori pe zi sau va puteti inscrie intr-un grup de meditatie condus de un instructor.

  • Terapia prin muzica: In timpul sesiunilor de terapie prin muzica aveti posibilitatea de a asculta muzica, de a va juca cu instrumente muzicale, de a canta sau a scrie versuri. Un terapeut instruit in muzica te poate conduce printr-o serie intreaga de activitati concepute pentru a satisface nevoile specifice ale fiecarui bolnav, sau puteti participa la sesiuni de terapie prin muzica intr-un cadru de grup. Aceasta terapie poate ajuta la ameliorarea durerii si in controlul greturilor si varsaturilor.

Terapia prin muzica este sigura si nu necesita nici un talent muzical prealabil.

  • Tehnici de relaxare: Tehnicile de relaxare sunt moduri de concentrare a atentiei pe calmare mentala si relaxarea muschilor. Acestea ar putea include activitati, cum ar fi exercitii de vizualizare sau relaxare musculara progresiva.

Pot fi de ajutor in ameliorarea anxietatii si oboselii si pot ajuta, de asemenea, persoanele cu tulburari de somn.

Tehnicile de relaxare sunt sigure. De obicei un terapeut te conduce prin aceste exercitii, dar ati putea fi in masura sa le faceti si pe cont propriu sau cu ajutorul ghidurilor inregistrate de relaxare.

  • Tai Chi: Tai Chi este o forma de exercitii care include miscari usoare, blande si respirație profunda. Tai Chi poate fi condus de un instructor sau puteți practica Tai Chi pe cont propriu urmand instructiunile din cartile de specialitate sau clipuri video. Practicarea Tai Chi poate ajuta la reducerea stresului.

Tai Chi este, in general sigur. Miscarile lente ale Tai Chi nu necesita o mare putere fizica, iar exercitiile pot fi usor adaptate la propriile abilitati. Totusi, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe. Nu faceti nici o miscare Tai Chi care va provoaca durere.

  • Yoga: Yoga combina exercitii de stretching cu respiratie profunda. In timpul unei sesiuni de yoga, pozitionati corpul in diverse ipostaze care necesita indoire, rasucire si intindere. Exista mai multe tipuri de yoga, fiecare cu propriile sale variatii si variante de miscari

Yoga poate oferi o detensionare pentru persoanele cu cancer. A fost demonstrat, de asemenea, ca duce la o imbunatatire a somnului si reduce oboseala.

Inainte de a incepe un curs de yoga, adresati-va medicului pentru a va recomanda un instructor care lucreaza în mod regulat cu persoane cu probleme de sanatate, cum ar fi cancerul. Evitati yoga care provoaca durere. Un instructor bun va poate recomanda miscari si ipostaze alternative care sunt sigure.

In final puteti descoperi ca unele tratamente alternative functioneaza bine împreuna. De exemplu, respiratia profunda in timpul unui masaj poate oferi un ajutor suplimentar în combaterea stresului.

Nota: In acest articol am oferit informatii care sunt deja de domeniul public; nu este intentia mea de a oferi consiliere; depinde de fiecare cititor in parte daca oricare din aspectele la care acest articol se refera ar putea fi potrivit pentru el.

Peste 2000 produse

La noi vei gasi peste 2000 de produse cu livrare rapida

Plata la primirea coletului

Platesti cand primesti coletul, cash sau card

Livrare Rapida

Dorim sa livram produsele in 24 - 48 ore