7 motive pentru care sa consumi extracte lichide din plante medicinale!

Extracte Plante beneficii

Extractele din plante au fost utilizate în mod traditional pentru a mentine, restabili si imbunatati sanatatea inca din cele mai vechi timpuri.

Stiinta moderna a dovedit de nenumarate ori ca natura, prin plantele medicinale pe care ni le daruieste poate fi, de multe ori mai benefica pentru sanatatea noastra decat orice alta varianta.

Dar, in acelasi timp se pune intrebarea: care este cel mai bun mod de a experimenta beneficiile plantelor medicinale – capsule, comprimate, ceaiuri sau extracte lichide?

Capsulele pot fi convenabile ca pret sau mod de utilizare iar ceaiurile pot fi usor de facut, dar extractele ofera unele beneficii pe care celelalte forme de administrare nu le au.

Tabletele si capsulele pierd mult potenta multor ingrediente active, atat in procesul de productie cat si in conditiile de depozitare.

In cazul tabletelor sunt folositi lianti si alte materiale necesare (fara efecte negative, bineinteles) pentru a comprima plantele macinate într-o formă de tableta.

Pe de alta parte insa, capsulele pe bază de plante tind să fie mai bune decât comprimatele deoarece se dizolva mai usor în stomac si nu contin lianti de legatura sau materialele suplimentare.

Totusi, in cazul in care organismul dumneavoastra nu digera sau nu asimileaza bine aceste pulbelri din plante, capsulate, beneficiile terapeutice potentiale ale acestora sunt diminuate.

Plantele medicinale intr-o formă de capsula si/sau tableta isi pierd, de asemenea, mult mai rapid si mai multe proprietati datorita expunerii repetate si indelungate la aer.

Extractele lichide tind sa fie mai puternice, cu un efect mult mai rapid si ofera o concentratie mai mare a proprietăților medicinale ale plantelor.

Absorbtia acestora se face mai rapid, permitand proprietatilor esentiale de baza ale plantelor sa fie asimilate de organism intr-un procent maxim cu un efort digestiv minim.

Beneficiile consumului extractelor lichide din plante:

1. Sunt absorbite mai usor de catre organism.
2. Sunt usor de administrat.
3. Au o durata mai lunga de conservare si pastrare.
4. Ofera o concentratie mai mare a constituentilor activi din plante.
5. Pot fi amestecate sau diluate in apa, suc sau ceai, dupa gust.
6. Permit experimentarea aromei si gustului unei plante.
7. Pot oferi beneficii si efecte mai rapide.

Rolul si beneficiile alcoolului in extractele din plante medicinale:

Unele plante nu isi vor elibera proprietatile de vindecare innascute fara un solvent puternic, cum ar fi alcoolul.

Stiintific s-a dovedit ca alcoolul functioneaza mai bine decat apa in procesul de extractie a constituentilor activi din plante (parti ale acesteia care au actiune asupra corpului).

Acesta protejeaza, de asemenea extractul impotriva dezvoltarii si cresterii bacteriilor, dezvolta proprietatile medicale ale plantelor, permite pastrarea extractelor fara refrigerare, prelungește durata de depozitare si intensifica aroma si gustul ierburilor.

Utilizare recomandata:

Cele mai multe extracte din plante pot avea o durată de valabilitate cuprinasa intre 2 pana la 4 ani de valabilitate, in funtie de modul de extragere si procesul de productie.

Trebuie pastrate intr-un loc racoros, intunecat si se agita bine inainte de fiecare utilizare.

Intotdeauna amestecati doza care trebuie administrata in apa, suc sau ceai pentru a evita iritarea cavitatii bucale.

Gustati incet si savurați aroma – este parte integranta a beneficiilor terapeutice ale plantei.

Si, foarte important, nu uitati sa va consultati medicul – unele plante medicinale sunt contraindicate la administrarea medicamentelor eliberate pe bază de prescriptie medicala.

Peste 2000 produse

La noi vei gasi peste 2000 de produse cu livrare rapida

Plata la primirea coletului

Platesti cand primesti coletul, cash sau card

Livrare Rapida

Dorim sa livram produsele in 24 - 48 ore