De Ce Rozmarinul Este Numit „Trandafirul Maicii Domnului” ?

Rozmarin Beneficii

Exista multe legende si povestiri despre aceasta planta. Originar din zona mediteraneana, rozmarinul mai poarta numele de “iarba aducerii aminte”, iar la inceputurile crestinismului era numit “Roza Mariei” sau “Trandafirul Maicii Domnului”.

Numele acestuia vine din cuvintele latinesti “ros” adica “roua” si “marinus” insemnand “mare”, de unde si denumirea de “roua marii”.

Una din legende spune ca initial florile de rozmarin erau albe. In timpul fugii in Egipt a Fecioarei Maria cu Pruncul Isus si cu Iosif, mantia albastra a Fecioarei a fost lasata peste un tufis de rozmarin, iar din acel moment florile au devenit albastre.

Sub numele de “iarba aducerii aminte” a fost considerat o floare funerara inca din antichitate, egiptenii folosind-ul la imbalsamari, grecii si romanii ca ornament la inmormantari si nunti.

Rozmarinul este o specie de plante lemnoase, perene, apartinand familiei Lamiaceae, cu frunze totdeauna verzi, in forme de ace si cu flori albastre, albe sau rosii.

Are numeroase intrebuintari fitoterapeutice, el fiind atat un condiment cat si un produs frecvent folosit in parfumerie.

Proprietati terapeutice:

Este recunoscut pentru activarea si imbunatatirea functiilor digestive si in special facilitand evacuarea bilei.

Are actiune stimulanta asupra sistemului nervos, fiind indicat in tratamentul diverselor cazuri de astenie.

Mai este folosit si pentru reducerea durerilor reumatice, sau pentru tratarea problemelor legate de circulatia sanguine periferica.

Normalizeaza valorile tensiunii arteriale (hipotensiune cu tendinta la lipotimie).

Este recomandat si in diferite afectiuni dermatologice (alopecie, acnee, dermatita seboreica, dermatita alergica)

Se foloseste atat intern (infuzie din o lingurita planta la 200 ml apa clocotita si se consuma doua cani pe zi) cat si extern (decoct din doua lingurite planta la 250 ml apa, se fierb 5-10 minute, se folosesc atat pentru bai locale cat si generale).

O baie in care se adauga ulei de rozmarin este un mod excelent de combatere a reumatismului sau a oboselii.

Nota: Rozmarinul mai este considerat si un simbol al fidelitatii; se spune ca acesta creste bogat in casele in care femeia este cea care comanda si extrem de firav in cele in care este impusa doar vointa barbatului.

Peste 2000 produse

La noi vei gasi peste 2000 de produse cu livrare rapida

Plata la primirea coletului

Platesti cand primesti coletul, cash sau card

Livrare Rapida

Dorim sa livram produsele in 24 - 48 ore